Cutremur puternic în Italia. O echipă a MAE se deplasează în zona afectată

Data actualizării: Data publicării:
Cql_ov0XgAAR9w1

Italia a fost zguduită în această dimineaţă de un cutremur cu magnitudinea 6. Presa vorbeşte despre șase morţi, iar autorităţile au anunţat că mai multe persoane sunt prinse prinse sub dărâmături. Cea mai gravă situaţie este în Amatrice. Potrivit primarului, jumătate dintre clădiri s-au prăbuşit. MAE a informat, într-un răspuns pentru Digi24, că nu sunt victime printre români.

Cql_ov0XgAAR9w1

Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului Bologna se va deplasa în regim de urgenţă în zonă.

Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează că se află legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară.

De asemenea, Ministerul informează că românii afectaţi de cutremur pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri