David Cameron își anunță intenția de a demisiona

Data publicării:
david cameron GettyImages-537655440-2

©FOTO: Gulliver/GettyImages

David Cameron a spus că negocierile cu Bruxelles-ul pentru ieșirea din UE trebuie să înceapă în mandatul unui nou prim-ministru.

Este prima reacție a premierului britanic după ce referendumul pe care l-a convocat a consfințit că majoritatea britanicilor vor ieșirea din UE.

Premierul conservator David Cameron a făcut campanie pentru rămânerea în UE, în timp ce colegul său de partid, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, a făcut campanie pro-Brexit.

David Cameron, premierul Marii Britanii: „Nu cred că este normal să fiu eu omul care conduce ţara către următoarea sa destinaţie şi nu este o decizie pe care am luat-o uşor. Dar cred că este în interesul naţional să avem o perioadă de stabilitate. Nu trebuie să facem azi o foaie de parcurs, dar din punctul meu de vedere ar trebui să avem un nou premier până la deschiderea congresului partidului Conservator în octombrie.”

„Negocierile cu Uniunea Europeană vor începe cu un nou prim-ministru şi cred că ar fi corect ca acest premier să ia decizia cu privire la momentul invocării articolului 50 şi începerea procesului legal pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Vreau să le dau asigurări britanicilor care locuiesc în alte ţări europene şi cetăţenilor europeni de aici că nu vor apărea schimbări imediate. Nu vor apărea schimbări în modul în care călătoriţi, în modul în care se face comerţ sau sunt vândute serviciile noastre”, arată David Cameron  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri