Demers ironic al grecilor. Au adus coșuri cu alimente la Ministerul Finanțelor

Data publicării:
grecia-2

Manifestanţii au venit la biroul ministrului încărcaţi cu paste, legume, fructe, pâine şi chiar băuturi alcoolice. Un semn de solidaritate cu rudele demnitarului, au spus militanţii, rude care, după spusele ministrului, o duc greu pe vreme de criză.

„Ne arătăm susţinerea faţă de cei care trec prin dificultăţi, dar care nu vor să ajute pe nimeni. Tot ce urmăresc ei este să-şi pună în practică politicile”, a spus un lider de sindicat.

Anterior acestui protest, ministrul elen de finanţe s-a plâns la un post de televiziune că rudele sale o duc greu din cauza recesiunii. „Sunt oameni în familia mea care trăiesc cu foarte puţini bani. Mama mea, socrul meu, soacra mea. Ştiu foarte bine ce înseamnă să trăieşti cu 500 de euro pe lună”, a declarat el.

Statul elen are cea mai ridicată rată a şomajului din Uniunea Europeană: aproape 28 % din populaţia activă. Grecia a cerut de două ori ajutor financiar internaţional, pentru a scăpa de faliment. În schimbul banilor, Atena a fost nevoită să adopte măsuri dure, care au dus la pierderea altor mii de locuri de muncă. În plus, măsurile de austeritate au dus la reducerea salariilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale, dar au mărit în schimb taxele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri