Deutsche Bank scapă? Presiunea alegerilor americane

Data publicării:
deutsche bank

Directorii de la Deutsche Bank au plecat la Washington pentru a negocia cu autorităţile americane un acord convenabil şi, mai ales, rapid - înainte de alegerile prezidenţiale de luna viitoare.

Deutsche Bank ar putea primi în America o amendă de peste două ori mai mică decât s-a spus iniţial. De la 14 miliarde de dolari, cea mai mare bancă de investiţii a Europei ar putea plăti doar 5,4 miliarde, ceea ce reduce şi temerile că banca ar putea fi îngenuncheată de problemele cu legea.

Totuşi, JP Morgan estimează că în dosarul tranzacţiilor făcute înainte de criză, Deutsche ar putea suporta o amendă de maxim 3,5 miliarde, pentru a avea spaţiu financiar şi pentru celelalte probleme legale. Se pot face însă sacrificii.

Deutsche Bank negociază cu sindicatele concedierea a o mie de angajaţi, iar participaţia la o bancă din China ar putea fi curând vândută. Totuşi, după ce valoarea de piaţă a băncii s-a înjumătățit în ultimul an, Deutsche se află într-o cursă contracronometru.

Schimbarea administraţiei americane poate însemna întârzieri şi incertitudini pe care Deutsche nu şi le permite. Politicienii germani spun deja că America duce un război economic cu Europa, iar banca a intrat în bătaia puștii.

Totuşi, informaţiile cum că Germania s-ar pregăti să-şi salveze de la faliment cea mai mare bancă au fost infirmate atât de oficiali guvernamentali, cât şi de şefii Deutsche.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri