DEZINFORMARE. Angela Merkel, complice la antentatele de la Paris și Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
German Federation Of Industry Annual Congress
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 06: German Chancellor Angela Merkel speaks at the annual congress of the Federation of German Industry (BDI) on October 6, 2016 in Berlin, Germany. Jordanian Queen Rania is the guest of honour this year and spoke on what she calls Empathy 4.0, an initiative she hopes that will allow a better reception of refugees across the globe. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Cancelarul german, Angela Merkel, a fost principala ţintă a unor campanii de ştiri false în Europa şi dezinformări, potrivit cărora a fost complice în atacurile teroriste de la Paris şi Bruxelles. Dezvăluirea a fost făcută de o sursă la curent cu activitatea unui grup de lucru UE pe această temă, relatează News.ro.

German Federation Of Industry Annual Congress
Angela Merkel / FOTO: Gulliver / Getty Images

Grupul de lucru - înfiinţat în 2015 cu scopul de a lupta împotriva propagandei axate în principal asupra informaţiilor false difuzate de Rusia - a identificat-o pe Merkel în centrul unor campanii de dezinformare care s-au intensificat în 2016.

Experţii au văzut ştiri false în care se afirma că Merkel i-a cunoscut pe atacatorii islamişti care au comis atacuri teroriste la Paris şi Bruxelles şi că şi-a făcut selfie-uri cu ei.

Pe ansamblu, grupul de lucru a descoperit 2.500 de exemple de dezinformare, în 18 limbi. El notează că acest număr este doar vârful aisbergului.

Între temele cele mai comune de dezinformare, grupul citează dezintegrarea Occidentului, promovarea Rusiei şi concentrarea asupra Ucrainei ca un agresor în conflictul dintre cele două ţări.

În afară de încercarea de a înţelege mai bine natura dezinformării, grupul vizează să explice mai bine politicile UE şi să îmbunătăţească mediul general al presei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri