Dezvăluiri Paradise Papers: Averea ascunsă a reginei Elisabeta a II-a

Data actualizării: Data publicării:
elisabeta portret zambeste - GettyImages-477219156 1

Un nou scandal financiar ia amploare la nivel mondial. Şi asta pentru că lideri ai lumii şi alte personalităţi influente şi-au ascuns bani în paradisurile fiscale.

The State Opening Of Parliament
Foto: Gulliver/Getty Images

Cel mai greu nume de pe listă este cel al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Proprietatea privată a suveranei ar fi transferat într-un cont offshore din insulele Cayman şi Bermuda - 10 milioane de lire sterline.

În plus, regina Elisabeta a II-a a investit milioane de dolari în companii ce oferă servicii medicale și credite pentru nevoi personale, arată documentele Appleby.

Fișierele companiei mai arată că, din 2007, fondul de investiții al reginei a vărsat bani într-o companie din insulele Cayman care i-a investit, la rândul ei, într-o afacere ce vindea britanicilor produse în rate cu o dobândă de până la 99,9 la sută.

Compania din spatele afacerii, BrightHouse, a fost criticată în trecut pentru afacerile făcute pe spinarea britanicilor săraci însă nu s-a știut, până acum, faptul că banii coroanei au sprijinit-o, scrie Rise Project.

Un purtător de cuvânt al reginei Elisabeta a II-a a declarat pentru The Guardian că fondul coroanei are o investiție în Insulele Cayman, dar că nu cunoaște implicarea în BrightHouse.

Din cele peste 13 milioane de noi documente publicate mai aflăm că un apropiat al premierului Canadei s-a folosit la rândul lui de paradisurile fiscale, dar şi cum a investit Rusia bani în Facebook şi Twitter cu ajutorul unui colaborator al ginerelui preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner.

Sursa: Digi24, Rise Project

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri