Diferență colosală de comenzi între Airbus și Boeing

Data publicării:
airbus

Airbus a reușit să adune în primele 9 luni comenzi pentru 542 de aeronave, în timp ce rivalul său Boeing, care încă se confruntă cu problemele legate de modelul 737 MAX, a primit doar 54 de comenzi.

Performanța Airbus s-a datorat unei comenzi gigant din partea operatorului indian low-cost IndiGo, care, în octombrie, a făcut o comandă în valoare de cel puțin 33 de miliarde de dolari pentru 300 de avioane din familia Airbus A320. Aceasta este una dintre cele mai importante comenzi primite vreodată de producătorul european din partea unei singure companii.

Chiar și așa, Airbus avertizează că industria aviatică se va confrunta cu dificultăţi în viitor, din cauza escaladării tensiunilor comerciale, a riscurilor geopolitice şi a campaniilor activiştilor de mediu în favoarea reducerii numărului de zboruri, în special în Europa.

În plus, luna trecută, Airbus și-a înrăutățit ţintele de livrări pentru avioane comerciale în 2019, deoarece grupul aeronautic european se confruntă cu întârzieri de producţie la uzina sa din Hamburg. Airbus se aşteaptă să livreze în acest an aproximativ 860 de aeronave, mai puține decât estima anterior.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri