Directori Air France, la un pas de a fi linşaţi de sindicaliști

Data publicării:
ap 922002904521

Potrivit planului de concedieri al gigantului aeronautic, aproape 3.000 de oameni, printre care sute de piloţi, urmează să fie daţi afară de la Air France.

La un pas de a fi linşaţi, doi dintre directorii departamentului Resurse Umane de la Air France au reuşit să fugă doar cu ajutorul oamenilor de ordine. Au fost nevoiţi să sară gardul pentru a scăpa de furia protestatarilor, care i-au urmărit până la ieşirea din sediul companiei.

Violenţele au început în timpul şedinţei managerilor Air France, în care se discuta planul de disponibilizare pentru următorii doi ani.

Sute de sindicalişti furioşi, inclusiv piloţi, au doborât gardurile de protecţie şi au intrat în sală pentru a cere explicaţii.

Eric Faliu, lider de sindicat: „Conducerea companiei stârneşte angajaţii unii împotriva altora, echipajele împotriva piloţilor, personalul de la sol împotriva stewardeselor, administratorii împotriva piloţilor, piloţii împotriva altor membri ai personalului.”

Conducerea Air France a anunţat că vrea să depună o plângere împotriva manifestanţilor pentru agresiune. O reacţie a venit şi din partea guvernului de la Paris, care a cerut rezolvarea rapidă a problemelor cu care se confruntă gigantul aeronautic.

Stephane Le Foll, purtător de cuvânt al Guvernului: „Air France are nevoie de mijloace pentru a răspunde mai multor întrebări care sunt puse, în privinţa curselor pe distanţe lungi sau a concurenţei.”

Printre măsurile de austeritate anunţate de Air France pentru ieşirea din criză se numără renunţarea la 300 de piloţi, 700 de însoţitoare de bord şi 1.900 de angajaţi de la sol.

De asemenea, Air France vrea să reducă numărul de zboruri pentru zeci de destinaţii şi să scoată din folosinţă o parte din avioane. În plus, compania a renunţat şi la o comandă de 25 de avioane Boeing 787.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri