Disputa UE - Turcia se accentuează

Data publicării:
parlament european turci captura

Asta după ce Ankara a refuzat la rândul ei să schimbe legea antiterorism. Act normativ despre care oficialii europeni spun că poate da naştere la abuzuri, deoarece noţiunea de terorism poate fi interpretată într-un sens mult prea larg. De partea lor, oficialii turci spun că nivelul ridicat de ameninţare teroristă din ţară este prea ridicat pentru a modifica acum legea.

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European: „Cerinţele pe care am crezut că partea turcă ar fi trebuit să le îndeplinească nu sunt, din punctul nostru de vedere, duse încă până la capăt şi, prin urmare, precondiţiile pentru a începe procesul deciziei (privind renunţarea la regimul de vize, n.red.) aici, în Parlament, încă nu se întrunesc.”

Volkan Bozkir, ministrul turc pentru Afaceri Europene: „Credem că am îndeplinit aşteptările suficient de bine. Atunci când avem mai mult de 450 de ofiţeri de securitate omorâţi de teroriştii kurzi şi mai mult de cinci sau şase atacuri realizate de kamikaze, în urma cărora au murit oameni, o schimbare a legii antiteroriste nu este posibilă. În plus, credem că legea noastră se ridică la standardele europene.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri