Doi militari din cadrul forţelor speciale ruseşti, capturaţi în estul Ucrainei

Data publicării:
soldat rus

  

Un purtător de cuvânt militar ucrainean, Andrii Lîsenko, a anunţat duminică faptul că doi militari ruşi au fost capturaţi de către Batalionul Aidar, de voluntari, la Sciastia, în regiunea Lugansk. El a precizat că cei doi ruşi au fost capturaţi în apropierea liniei frontului, fără să ofere alte detalii.

Parlamentarul ucrainean Anton Gheraşcenko a postat ulterior pe Internet o înregistrare video care pare să fie de la interogatoriul unuia dintre cei doi militari, rănit în lupte.

Militarul se prezintă ca fiind Aleksandr Aleksandrov, un sergent din cadrul Brigadei a III-a a Forţelor speciale. El spune că a făcut parte dintr-un grup de 14 militari şi îl numeşte pe comandantul său şi pe adjuncţii acestuia.

Înregistrarea video nu a putut să fie verificată din surse independente. Moscova neagă acuzaţiile potrivit cărora trimite forţe să lupte alături de rebelii proruşi în estul Ucrainei, însă recunoaşte că un număr de cetăţeni ruşi luptă împreună cu separatiştii în regiunile Lugansk şi Doneţk, notează Mediafax.

Ucraina, Occidentul şi NATO acuză în mod repetat faptul că trupe naţionale ruseşti sunt mobilizate în regiunile Doneţk şi Lugansk.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în conflictul armat care a început în aprilie 2014, după ce rebeli proruşi au preluat controlul asupra unor zone vaste din cele două regiuni. Conflictul armat a izbucnit la o lună după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea (sud).

Situaţia în estul Ucrainei

De la armistiţiul din februarie, conflictul se află într-o perioadă de relativă acalmie, în pofida faptului că armistiţiul este încălcat frecvent.

Confruntări armate continuă să aibă loc zilnic, luptele cele mai intense purtându-se zona oraşului port Mariupol. Guvernul de la Kiev afirmă că a pierdut total sau parţial controlul asupra a 28 de oraşe şi sate din februarie încoace.

Ambele părţi se acuză reciproc că se pregătesc pentru o nouă ofesivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri