Doliu național. Olanda, țara cea mai lovită de tragedia aviatică din Ucraina

Data publicării:
lumanari

La bordul avionul malaezian care s-a prăbuşit în Ucraina se aflau 173 de pasageri olandezi, 27 de pasageri australieni, 43 de malaezieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi, un canadian și un neozeelandez. 21 dintre cele 298 de persoane aflate la bord încă nu au fost identificate.

La Kiev, sute de lumânări au fost aprinse în faţa Ambasadei Olandei. Şocaţi de această tragedie, oamenii spun că sunt alături de familiile celor care au dispărut la bordul avionului malaezian.

O treime dintre pasagerii avionului prăbuşit în Ucraina mergeau la o conferinţă pe tema SIDA la Melbourne, Australia. Printre ei se afla şi fostul preşedinte al Societăţii Internaţionale pentru SIDA.

Ministerul Afacerilor Externe al României informează că „în urma verificărilor întreprinse de celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul Centralei MAE şi până în acest moment, nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie Boeing 777 aparținând companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri