Donald Trump, de mână cu Theresa May, în timp ce presa britanică publică un interviu în care o critică

Data actualizării: Data publicării:
donald trump theresa may
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Marea Britanie nu va avea un acord de liber schimb cu Statele Unite, dacă va păstra relaţii economice strânse cu Uniunea Europeană, a declarat Donald Trump, într-un interviu. Afirmaţiile au fost publicate în prima zi a vizitei preşedintelui SUA în Marea Britanie, chiar în timpul primirii oficiale.

Donald Trump şi soţia sa Melania au fost primiţi cu toate onorurile la dineul oferit de Theresa May la palatul Blenheim. În cinstea lor a fost întins covorul roşu şi au cântat fanfare irlandeze, galeze şi scoţiene. Iar liderul de la Casa Albă şi şefa guvernului de la Londra s-au ţinut de mână, în timp ce urcau treptele reşedinţei în care s-a născut Winston Churchil.

Locul nu a fost ales întâmplător: britanicii ştiau că Donald Trump este un mare fan al fostului premier. La cină au participat şi importanţi oameni de afaceri americani şi britanici iar în meniu s-au aflat: somon scoţian, file de vită cu legume şi căpşune cu îngheţată de smântână.

Vizita lui Donald Trump a provocat şi proteste. În faţa palatului Blenheim, manifestanţii au scandat şi au făcut cât de multă gălăgie au putut. Unii dintre ei şi-au vopsit feţele portocaliu pentru a ridiculiza bronzul liderului american.

În timp ce se desfăşura primirea oficială, cotidianul The Sun a publicat un interviu acordat de preşedintele SUA şi în care acesta o critică pe Theresa May. Spune că aceasta nu i-a ascultat sfaturile în privinţa Brexitului iar dorinţa de a menţine relaţii strânse cu Uniunea Europeană „va ucide” acordul de liber schimb cu Statele Unite. Donald Trump a vorbit şi despre imigranţii din Orientul Mijlociu şi Africa. A spus că aceştia vor schimba în rău Europa, pentru totdeauna, dacă nu se va acţiona rapid pentru oprirea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri