Donald Tusk, despre Trump: Cu astfel de prieteni, cine are nevoie de duşmani?

Data actualizării: Data publicării:
trump-juncker-tusk-tw
Donald Tusk îl critică pe președintele SUA

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat că președintele american Donald Trump nu este un prieten de nădejde şi că acţionează cu imprevizibil.

trump-juncker-tusk-tw
Foto: Twitter TheVocalEurope

Vorbind la un summit organizat în capitala Bulgariei, Sofia, despre viitorul ţărilor balcanice, Tusk a declarat că doreşte ca Europa să îşi menţină strategia în ceea ce priveşte noile politici ale lui Trump şi a cerut ca Uniunea Europeană să fie exclusă în totalitate de la tarifele noi pentru exporturile de oţel şi aluminiu impuse de preşedintele american, scrie The Independent, citat de News.ro.

În afară de provocările politice tradiţionale, cum ar fi evoluţia Chinei sau agresivitatea Rusiei, astăzi suntem martorii unui nou fenomen: încrederea de sine imprevizibilă a administraţiei americane. Având în vedere ultimele decizii ale preşedintelui Trump, cineva s-ar putea gândi: cu astfel de prieteni, cine are nevoie de duşmani? Dar, sincer vorbind, Europa ar trebui să îi fie recunoscătoare lui Trump pentru că datorită lui am scăpat de toate iluziile. Ne-a făcut să realizăm că dacă ai nevoie de o mână de ajutor, vei găsi una chiar la tine”, a spus Tusk.

El a continuat: „Europa trebuie să facă tot ce este posibil pentru a proteja legăturile transatlantice, dar în acelaşi timp trebuie să fim pregătiţi pentru situaţia în care vom fi nevoiţi să acţionăm singuri. Avem potenţialul necesar pentru a face faţă provocării, dar trebuie să existe mai multă unitate politică şi determinare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri