Galerie Foto Două activiste au pozat în sânii goi alături de cancelarul german Olaf Scholz

Data actualizării: Data publicării:
wo women stand next to Chancellor Olaf Scholz (SPD) with the slogan "Gas Embaro now" on their upper bodies
Olaf Scholz, luat prin surprindere de gestul celor două activiste. Foto: Profimedia

Două activiste l-au luat prin surprindere pe Olaf Scholz, scoțându-și tricourile fără niciun avertisment și pozând în sânii goi alături de cancelarul german, într-un gest de protest prin care cer „un embargo asupra gazului, acum” împotriva Rusiei.

Cele două militante, care au profitat de zilele uşilor deschise la guvernul german organizate în weekend-ul pentru a ajunge la cancelarul federal, au fost scoase rapid din clădire de agenţi de securitate, după acţiunea lor menită să denunţe invazia rusă asupra Ucrainei.

Gărzile de corp ale lui Olaf Scholz nu au apucat să reacționeze destul de repede. Foto: Profimedia
Gărzile de corp ale lui Olaf Scholz nu au apucat să reacționeze destul de repede. Foto: Profimedia

Chiar dacă Germania, care depinde mult de gazul rusesc, caută cu disperare alte mijloace de aprovizionare, ea nu a impus până în prezent un embargo complet asupra gazului din Rusia, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Întrebat de public duminică mai devreme, Olaf Scholz a reamintit de diferitele eforturi consimţite de Berlin pentru a găsi surse alternative de energie, printre care gazul natural lichefiat. Primele terminale pentru primirea de gaz natural lichefiat, pe care Berlinul se pregăteşte să le construiască, ar putea fi operaţionale de la începutul lui 2023.

„Apoi, problema noastră în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării ar putea fi rezolvată la începutul lui 2024”, a continuat Scholz.

Germania, la fel ca numeroase ţări europene, se pregătesc pentru penurii de energie în timpul iernii ce va urma.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri