Dovada că Parlamentul European o susține ferm pe Kovesi în funcția de procuror-șef european

Data actualizării: Data publicării:
plen parlamentul european_shutterstock_554386300
Plenul Parlamentului European. Foto: Shutterstock

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a transmis că Parlamentul European nu va renunța la poziția fermă de a o susține pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Dovada este că PE a anunțat că nu va continua negocierile până când Consiliul nu va veni cu un alt mandat de negociere.

siegfried muresan FB
Siegfried Mureșan Foto: Facebook

„Scrisoarea echipei de negociatori a Parlamentului European privind numirea procurorului-șef european este foarte clară: Parlamentul nu va relua negocierile până când Consiliul nu va veni cu un alt mandat de negociere. 

Delegația Parlamentului European insistă că negocierile nu pot fi continuate fără să se în considerare cele întâmplate în România: candidatul Parlamentului, Laura-Codruța Kövesi, a fost pusă sub control judiciar și a fost atacată moral și profesional de către autoritățile din România. Toate aceste lucruri au afectat candidatura doamnei Kovesi.

Refuzul Consiliului de a recunoaște aceste evenimente ca o criză juridică este de neacceptat, de aceea Parlamentul nu va continua negocierile până când Consiliul nu vine cu un nou mandat de negociere.

V-am spus de la început, imediat după votul pro-Kövesi din comisiile de specialitate, că Parlamentul European are o poziția fermă și nu va renunța la candidatul său”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Consiliul UE și-a reafirmat susţinerea pentru candidatul francez la funcţia de procuror-şef european, după ce şi runda a treia de negocieri a eşuat joi, 4 aprilie. Consiliul spunea atunci că o nouă rundă de negocieri poate avea loc săptămâna aceasta şi, dacă nu se ajunge la un rezultat, negocierile pot continua după instalarea noului Parlament European.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri