Drone cu portavoce îi avertizează pe locuitorii Madridului să rămână în casă

Data actualizării: Data publicării:
drona spania
Foto: zonamovilidad.es

Poliţia Municipală din capitala Spaniei, Madrid, a trebuit să recurgă sâmbătă la drone echipate cu portavoci pentru a-i convinge pe oamenii care se plimbau pe străzi să intre în casă şi să se autoizoleze pentru a evita noi îmbolnăviri cu coronavirus, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Autorităţile spaniole au restrâns în urmă cu câteva zile accesul în clădiri şi alte spaţii publice pentru a evita mulţimile mari de oameni, care favorizează pandemia, și fac apeluri constante la populaţie să evite călătoriile şi să rămână în locuinţe, mai ales în regiunea Madridului, cea mai afectată de criza epidemiologică din Spania. Aproape jumătate dintre cele peste 6.300 de îmbolnăviri din Spania sunt în această regiune.

Cu toate acestea, mulţi oameni s-au deplasat în zone turistice de coastă și au ieşit sâmbătă în parcuri sau la plimbare prin împrejurimile Madridului.

Surse din Primăria Madridului au confirmat folosirea dronelor, care au fost utilizate, după cum a putut constata EFE, în zone din apropierea Podului Toledo, în sudul capitalei Spaniei. Podul Toledo se află în apropiere de Madrid Rio, un parc fluvial de-a lungul râului Manzanares, preferat de madrileni în zilele libere şi cu vreme bună, aşa cum a fost cazul sâmbătă.

Primăria Madridului a decis să închidă toate parcurile din capitală pe fondul aglomeraţiei produse în timpul dimineţii de sâmbătă. Şi în acest caz autorităţile au folosit portavoci pentru a-i îndemna pe oameni să se ducă acasă.

Tot sâmbătă, serviciile de urgenţă din regiunea Madrid au cerut tuturor cetăţenilor să părăsească zonele de recreere din nordul capitalei, după ce pădurarii au anunţat autorităţile că parcările dintr-o cunoscută zonă turistică erau pline de maşini.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri