Ducii de Cambridge cer presei să nu publice fotografii neautorizate ale copiilor lor

Data publicării:
william si george GettyImages-479553592 22072015

©FOTO: Gulliver/Getty Images

Prințul George este în prezent principala țintă” a unor paparazzi, se afirmă în textul menționat, care subliniază că majoritatea a presei naționale și internaționale respectă normele și doar unii „au depășit limitele” și au publicat imagini obținute în „circumstanțe neacceptabile” ale strănepotului Reginei Elisabeta a II-a.

„Incidentele devin tot mai frecvente și tacticile tot mai îngrijorătoare. S-a depășit o limită și orice nouă escaladare a situației ar reprezenta un veritabil risc din punctul de vedere al securității”, a afirmat Jason Knauf, potrivit Agerpres.

El a dat câteva exemple de metode folosite de paparazzi, cum ar fi urmărirea mașinilor care ies din reședința regală, supravegherea deplasărilor prințului George și ale guvernantei lui sau chiar utilizarea altor copii care să-l atragă pe micul prinț în spațiile de joacă. Nu mai departe de săptămâna trecută, un fotograf a fost găsit de poliție ascuns în portbagajul unei mașini închiriate, încercând să realizeze poze neautorizate ale lui George.

                                                                                                                                 ©FOTO: Gulliver/Getty Images

„Orice copil, indiferent care este viitorul său public, merită o copilărie fericită, în care să aibă parte de intimitate și securitate”, se menționează în scrisoare. Textul precizează că familia princiară nu vrea să-și țină copiii în spatele zidurilor palatului, ci dorește ca aceștia să beneficieze de compania altor micuți, în spații publice de joacă.

Totodată, mesajul asigură că fotografii au avut și vor mai avea cu regularitate ocazia de a face poze celor doi copii, pe măsură ce ei vor crește.

Până în prezent, prințul George a avut cinci apariții publice, dintre care două mai recente, cu prilejul nașterii și apoi a botezului surorii sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri