După SUA, Macron a deranjat și China: Noi n-am fost vreodată o ameninţare la adresa Europei

Data publicării:
emmanuel macron
Foto: GettyImages

China a dezminţit miercuri că reprezintă o ameninţare la adresa Europei, în urma unor declaraţii ale preşedintelui francez Emmanuel Macron cu privire la înfiinţarea unei armate europene şi necesităţii apărării continentului de Beijing, Moscova şi Washington, relatează AFP.

Leaders Meet In Brussels For European Council Meeting - Day One
Macron a pledat pentru înființarea „unei adevărate armate europene”, spunând că trebuie să ne apărăm de China, Rusia şi chiar de SUA - Foto: GettyImages

„Noi n-am fost vreodată o ameninţare la adresa Europei”, a declarat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, Hua Chunying, întrebată cu privire la caest subiect într-o conferinţă de presă.

„Europa are dreptul să-şi definească propria politică externă şi de apărare”, a adăugat ea, subliniind că liderii europeni şi-au exprimat dorinţa unei mai mari cooperări cu China în aceste domenii.

Macron a pledat, într-un interviu acordat săptămâna trecută postului de radio Europe1, în favoarea înfiinţării „unei adevărate armate europene”.

El a evocat ameninţări ale unor intruziuni în spaţiul cibernetic şi retragerea americană din Tratatul INF care interzice armamentul nuclear cu rază medie de acţiune.

„Noi trebuie să ne apărăm de China, Rusia şi chiar de Statele Unite ale Americii”, declara în acest interviu şeful statului francez.

Donald Trump, abia întors de la Paris, unde a sărbătorit pacea împreună cu alţi lideri ai lumii, a atacat virulent Franţa şi pe Emmanuel Macron , spunând că „începeau să înveţe germana la Paris înainte să vină Statele Unite” să îi elibereze de sub ocupația germană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri