Elveția | A fost găsită epava avionului F-18. Pilotul încă este căutat

Data actualizării: Data publicării:
avion de lupta elvetia

Epava unui avion F/A-18 C al forțelor aeriene elvețiene, dispărut luni, a fost găsită în zona Alpilor elvețieni pe care o survola înaintea dispariției, însă pilotul este căutat în continuare, a anunțat marți Ministerul elvețian al Apărării într-un comunicat citat de AFP.

avion de lupta elvetia

Avionul a fost localizat de un elicopter al armatei în apropierea trecătoarei Susten, în partea centrală a Elveției. Însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, autoritățile nu au reușit să se deplaseze la fața locului, alpiniști urmând să ajungă acolo imediat ce vremea se va ameliora, scrie Agerpres.

Aparatul F/A-18 C cu un singur loc efectua un exercițiu împreună cu un alt avion în momentul în care s-a pierdut contactul radio cu pilotul, luni la ora locală 16:05.

În iunie, două avioane de vânătoare elvețiene de tip Tiger F-5E au intrat în coliziune în timpul unui antrenament în Olanda, iar unul dintre aceste aparate de zbor a luat foc și s-a prăbușit. Dar pilotul a reușit să se catapulteze la timp.

În 2013, un avion F/A-18 cu două locuri al armatei elvețiene s-a lovit de versantul unui munte în centrul Elveției, provocând moartea pilotului său și a pasagerului.

Un alt avion al forțelor aeriene elvețiene s-a prăbușit la Crans-Montana, în sudul Confederației Elvețiene, în 1988. Cei doi piloți aflați atunci la bord și-au pierdut viața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri