Emil Hurezeanu: Europenii nu vor să scoată Grecia din eurozonă. O fac să își depășească excesele

Data publicării:
hurezeanu 11.03

Emil Hurezeanu a făcut aceste comentarii după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a acuzat pe premierul grec Alexis Tsipras că şi-a minţit propriul Parlament în legătură cu negocierile cu creditorii internaţionali.

Jean-Claude Juncker susţine că prim-ministrul le-a prezentat parlamentarilor o versiune diferită de ceea ce s-a discutat, de fapt, la Bruxelles. În plus, Alexis Tsipras nu a prezentat la termenul stabilit planul de reforme al Greciei. Acest lucru l-ar fi înfuriat atât de tare, încât, spun unele surse, şeful Comisiei Europene ar fi refuzat să-i răspundă la telefon premierului elen.

„Cred că europenii dau un foarte bun exemplu prin felul în care se comportă cu Grecia și o fac să își depășească toate excesele: excesele stângiste, excesele populiste, excesele centrifugale, excesele filoruse, tot ce a defilat din partea Greciei în ultimele luni, de când e Tsipras la putere. Nu vor să scoată Grecia din eurozonă și nici Grecia nu vrea să întindă coarda până acolo încât să fie scoasă afară”, a spus Emil Hurezeanu.

Ați văzut UE câte a acceptat și Germania a deschis chiar discuția privind posibile reparații ale nenorocirilor naziste în Grecia anilor de ocupație. E un exemplu în care UE își are limite largi și brațe grijulii”, a adăugat jurnalistul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri