Emil Hurezeanu: Mulți au spus că venirea lui Obama la marș ar fi produs o comoție de securitate, dar i-ar fi dat și lui o vestă antiglonț

Data publicării:
EH destins

Franța e o republică care se autointitulează unică, unită și indivizibilă și aici am avut un moment al refacerii a unității și indivizibilității. Un moment metaforic. Nici francezilor și nici teroriștilor un astfel de moment nu creează realități deosebite. E foarte important ca această țară, pentru prima oară de la eliberarea Parisului din 1944, să cunoască peste un milion de oameni pe străzi. E foarte important să vină acești lideri politici, chiar dacă Obama – cum au spus adversarii lui de la Fox News sau alții de la The New Republic – probabil i s-a stricat teleprompterul, probabil a aflat că nu se dă șampanie după ceremonie, probabil știe că nu se fac donații și că nu mai candidează. Astea sunt argumente foarte dure pe care le-au folosit adversarii lui republicani”, a spus Emil Hurezeanu.

De ce n-a venit (Barack Obama – n.r.)? Pentru că el nu e Charlie, așa cum scrie presa americană. Un foarte cunoscut jurnalist american, dur, (Bill) Kristol, spunea că Obama probabil că a fost ocupat și atunci s-a uitat pe program și nu a avut nimic de făcut, nici el, nici Joe Biden. Sigur că Obama a fost primul care s-a prezentat la ambasadă, a scris „Vive la France!” cu mâna lui stângă. Cu stânga pentru „Vive la France!”. Și a afirmat printre primii că Franța este cel mai vechi și cel mai important aliat Americii”, a amintit jurnalistul, care a adăugat că marșul solidarității nu maschează atacurile teroriste.

Nu cred că teroriștii s-au aflat într-o perioadă de jubilație”, a subliniat Emil Hurezeanu.

Nici măcar procurorul general al Americii, Eric Holder, care era la Paris, a participat la reuniunea miniștrilor de externe din Europa, n-a venit la acest marș. Ciudat. Probabil că în absența lui Obama nu mai putea fi nimeni. Mulți au spus că venirea lui Obama ar fi produs o comoție de securitate, dar i-ar fi dat și lui o vestă antiglonț, așa cum a avut Netanyahu și lucrurile s-ar fi rezolvat aproape de la sine”, a conchis jurnalistul Emil Hurezeanu.

Astăzi, Casa Albă a reacționat la criticile presei de peste ocean. Astfel, Preşedinţia Statelor Unite regretă că nu a trimis un oficial de rang înalt la marşul solidarităţii desfăşurat la Paris după atacurile teroriste soldate cu 17 morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri