Emmanuel Macron nu a dormit la hotel, ci într-un cort, la Baza Kogălniceanu. Dimineața a făcut jogging

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron alături de militarii francezi, la Baza Kogalniceanu.
Emmanuel Macron alături de militarii francezi, la Baza Kogalniceanu. Foto: Profimedia

Președintele francez Emmanuel Macron, sosit în România marți seară, nu a vrut să meargă la un hotel din Constanța, ci a preferat să doarmă într-un cort la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, relatează presa franceză, citând Palatul Elysee.

Miercuri dimineață, înainte de începerea programului oficial al vizitei sale în România, Macron a făcut jogging, apoi a luat micul dejun cu militarii, transmite TV5 Monde.

De altfel, președintele francez a avut și marți seară o întâlnire informală cu militarii francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și a luat prânzul cu aceștia, meniul fiind unul autentic românesc.

În această dimineață, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat despre situația din Ucraina, sprijinul acordat Republicii Moldova și aderarea României la Spațiul Schengen.

Macron a apreciat colaborarea dintre cele două țări, dar și profesionalismul armatei române.

"România nu este pentru Franța o țară ca oricare alta. Alianța dintre țările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am menționat acest lucru împreună de mai multe ori. Sunt mândru să continui astăzi această tradiție istorică.

Pentru a merge și mai departe, dorim să continuăm să avansăm bilateral, lucrăm la solicitarea autorităților române la un plan ambițios de sprijinire a Forțelor Navale Române. Miniștrii de resort au putut să discute și să stabilească un document-cadru, iar politic și militar dorim să întărim acest document-cadru și această cooperare”, a spus președintele francez.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri