Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen discută la Paris preluarea șefiei Consiliului Uniunii Europene de către Franța

Data publicării:
Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen
Emmanuel Macron, care se poziţionează ca un susţinător ferm al integrării europene, va prezenta priorităţile Franței la conducerea Consiliului UE. Foto: Profimedia Images

La finalul unei săptămâni agitate pentru politica internă din Franța, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen se întâlneşte vineri, la Paris, cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a marca preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Franța, informează DPA.

În cele şase luni în care Franţa va asigura preşedinţia Consiliului UE în această ţară vor avea loc alegeri prezidenţiale, prevăzute pentru luna aprilie, scrie Agerpres. Într-un sondaj din luna decembrie a anului trecut se arăta că principalul rival al lui Macron ar urma să fie candidatul dreptei tradiționale din Franța, Valerie Pecresse, aceasta devansându-i pe Marine Le Pen și candidatul de extremă dreapta Eric Zemmour.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La finalul săptămânii trecute, Macron s-a văzut prins într-un scandal legat de arborarea drapelului Uniunii Europene pe Arcul de Triumf din Paris pentru a celebra debutul preşedinţiei franceze a Consiliului UE. Mai mulţi politicieni francezi de dreapta, inclusiv extremişti, au considerat acest gest un afront adus identităţii franceze.

De asemenea, Emmanuel Macron a fost criticat în această săptămână pentru limbajul folosit atunci când s-a referit la strategia naţională de vaccinare anti-COVID-19.

În vizita la Paris, Von der Leyen este însoţită de echipa sa de comisari europeni, care se vor întâlni cu membrii parlamentului şi cu miniştri francezi. Macron, care se poziţionează ca un susţinător ferm al integrării europene, va prezenta priorităţile ţării sale la conducerea Consiliului UE.

''Preşedinţia franceză (a Consiliului UE) trebuie să fie un moment al adevărului pentru reglementarea şi responsabilitatea platformelor digitale, preţul carbonului la frontierele europene în cazul produselor importate, salariul minim şi relaţia cu Africa'', a menţionat şeful statului francez într-o declaraţie scrisă.

Citește și: UE are nevoie de o strategie ca să facă față crizelor. De ce 2022 ar putea fi un an decisiv pentru Europa

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri