Emmanuel Macron vrea ca francezii să poarte măști în spațiile publice închise. Avertismentul președintelui Franței privind pandemia

Data actualizării: Data publicării:
emmanuel macron garda
Președintele Franței, Emmanuel Macron. Foto: kremlin.ru

Francezii vor trebui, de la 1 august, să poarte obligatoriu mască de protecție în spaţiile publice închise, pentru a stăpâni epidemia de COVID-19, care dă semne de revenire, a declarat, marţi, preşedintele Franței, Emmanuel Macron, potrivit AFP.

''Doresc ca masca să fie obligatorie în toate locurile publice închise'', a spus liderul de la Elysee într-un interviu televizat, menţionând data de 1 august pentru implementarea acestei măsuri.

''Avem semne'' că în Franţa contagierea ''reporneşte totuşi puţin'', a avertizat el despre epidemia care a ucis în această ţară peste 30.000 de persoane. Responsabilii sanitari avertizează cu privire la relaxarea măsurilor preventive.

Preşedintele francez a amintit ca masca este deja obligatorie în transporturile publice în Franţa, dar acest lucru va trebui ''organizat'' şi în locurile publice închise.

''Trebuie să prevenim şi să ne pregătim'' pentru o revenire a epidemiei, a indicat Macron în interviul acordat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Pentru o asemenea situaţie, ''suntem pregătiţi, avem securizate atât stocurile cât şi aprovizionările şi avem o organizare cât mai aproape de teren, ceea ce ne va permite să facem faţă unei recrudescenţe, dacă ea va veni'', a asigurat el.

Întrebat dacă Franţa va beneficia cu prioritate de un eventual vaccin descoperit de grupul farmaceutic francez Sanofi, Macron a răspuns că Franţa va fi printre primele ţări care vor primi un asemenea vaccin, dar nu va cere o prioritate absolută, considerând ''absurd'' un eventual ''naţionalism sanitar''.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri