Epidemie de gripă în Ungaria. Autorităţile au decretat stare de alertă

Data publicării:
gripa masca -3913305-Mediafax Foto-Andreea Balaurea

FOTO: MEDIAFAX

Cele mai multe cazuri au fost semnalate în jurul capitalei şi în mai multe judeţe din apropierea graniţei cu Austria şi Slovacia.

Potrivit Centrului Naţional de Epidemiologie, primele probleme legate de gripă au apărut la începutul anului. De atunci, au fost înregistrate 100.000 de cazuri.

Cele mai afectate sunt persoanele tinere, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 34 de ani, iar peste un sfert din totalul pacienţilor sunt copii.

Săptămâna trecută numărul pacienţilor a crescut cu 40%, este o creştere foarte mare. Acest lucru este specific începutului sezonului de gripă”, a declarat Ocsai Lajos, șeful Departamentului Epidemiologic.

 „Suntem atât de aglomeraţi, încât am observat că gripa se transmite între părinţii şi copiii internaţi la noi. Ce putem face e să limităm numărul vizitatorilor”, spune dr. Velkey Gyorgy, directorul spitalului pediatric Bethesda din Budapesta.

Pentru a preveni înmulţirea cazurilor de gripă, medicii fac apel la populaţie să meargă de urgenţă să se vaccineze şi să meargă la doctor la primele semne de boală.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri