Erdogan: După referendum, Turcia ar putea revizui relaţiile cu Europa

Data actualizării: Data publicării:
Erdogan Meets With Merkel In Berlin

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, marţi după-amiază, că Ankara ar putea să ia, după referendumul constituţional din aprilie, o decizie în favoarea revizuirii relaţiilor bilaterale dintre Turcia şi Europa. Liderul turc a explicat că Europa a devenit ”fascistă şi crudă”, exact ca în perioada de dinainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Erdogan Meets With Merkel In Berlin

Erdogan a explicat că turcii nu vor mai fi ameninţaţi de procesul de aderare la Uniunea Europeană, transmite News.ro.

În ultimele zile, preşedintele turc a acuzat mai multe ţări europene de aplicarea unor practici ”naziste” prin interzicerea unor mitinguri pro-Erdogan la care urmau să participe miniştri de la Ankara. Printre ţările vizate de acuzaţiile dure ale liderului turc se numără Germania şi Olanda.

Preşedintele Edogan a acuzat-o duminică pe Angela Merkel de aplicarea unor ”practici naziste” împotriva turcilor din Germania.

”Merkel, acum tu aplici practici naziste. Le aplici împotriv fraţilor mei care locuiesc în Germania. Împotriva miniştrilor şi parlamentarilor mei care vizitează Germania [...] Misiunea ta nu este susţinerea organizaţiilor teroriste, ar trebui să-i extrădezi”, a declarat preşedintele turc într-un discurs ţinut duminică la Istanbul.viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri