Erdogan: Incendii ca acestea nu s-au întâmplat niciodată în istoria noastră. O centrală termică ameninţată de flăcări a fost evacuată

Data actualizării: Data publicării:
Erdogan ține un discurs.
Președintele Erdogan spune că incendii ca cele de anul acesta nu s-au întâmplat niciodată în istoria Turciei. Foto: GettyImages

O centrală termică din sudul Turciei, aflată pe coasta Mării Egee, a fost evacuată miercuri întrucât era ameninţată de un incendiu declanşat în urmă cu o săptămână, relatează AFP. Președintele Erdogan a spus presei de la Ankara că incendii ca cele de anul acesta nu s-au întâmplat niciodată în istoria țării.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu televizat, că centrala termică „riscă să fie distrusă de incendiu”, potrivit Reuters.

„Incendiile care au avut loc anul acesta nu s-au întâmplat niciodată în istoria noastră”, a declarat Erdogan. „Acesta este cel mai mare (focar)”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Partidele de opoziție l-au criticat pe Erdogan pentru ignorarea și distrugerea resurselor de stingere a incendiilor de-a lungul anilor. De asemenea, mii de persoane i-au cerut demisia lui Erdogan pe rețelele sociale, în timp ce alții au criticat lipsa resurselor și ceea ce au numit „pregătiri inadecvate” pentru astfel de evenimente.

Citiți și:
UE trimite avioane, elicoptere şi pompieri să ajute Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord în lupta cu incendiile

„Centrala este în curs de a fi complet evacuată”, a scris pe Twitter primarul oraşului Milas, Muhammet Tokat.

O echipă a France Presse prezentă la faţa locului a văzut pompieri, poliţie şi locuitori părăsind zona, în timp ce perimetrul centralei situate în apropierea oraşului Milas era înconjurat de flăcări.

Rezervoarele de hidrogen utilizate pentru răcirea centralei au fost golite şi umplute cu apă ca măsură de precauţie

„Flăcările au pătruns în incinta centralei termice”, a mai anunţat primarul oraşului, Muhammet Tokat, potrivit Agerpres. În imaginile publicate pe internet de primar se putea vedea un incendiu violent la porţile centralei termice.

centrala turcia evacuata profimedia-0625397664
O centrală termică din sudul Turciei a fost evacuată miercuri întrucât era ameninţată de flăcări. Foto: Profimedia

Autorităţile locale informaseră anterior că rezervoarele de hidrogen utilizate pentru răcirea centralei electrice, care funcţionează cu combustibil şi cărbune, au fost golite şi umplute cu apă ca măsură de precauţie.

Incendiul a ajuns la porţile centralei în contextul în care regiunea este afectată de mai bine de o săptămână de incendii fără precedent, care au provocat moartea a opt persoane şi au distrus zone imense de pădure de-a lungul coastei de sud a Turciei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri