Eurofighter spaniole din Bulgaria, ridicate pentru a intercepta două avioane. Nu au fost identificate pentru că s-au retras repede

Data actualizării: Data publicării:
Un Eurofighter spaniol decolează.
Eurofighter spaniole din Bulgaria, ridicate pentru a intercepta două avioane. Foto: Profimedia

Două din cele patru avioane de vânătoare Eurofighter pe care Spania le-a dislocat săptămâna trecută în Bulgaria în cadrul unei misiuni de poliţie aeriană a NATO au fost ridicate de la sol joi pentru a intercepta deasupra Mării Negre două avioane neidentificate ce zburau în direcţia frontierei bulgare, transmite agenţia EFE.

Piloţii spanioli nu au reuşit să identifice avioanele, întrucât acestea s-au retras, a declarat şeful Statului Major bulgar, Emil Eftimov.

Avioanele spaniole dislocate la baza aeriană bulgară Graf Ignatievo au fost alertate în jurul orei locale 09:00 de către comandamentul NATO de la Torrejón (Spania) despre apropierea de teritoriul bulgar a două avioane dinspre est.

Cele două avioane spaniole au zburat într-un circuit de aşteptare în zona oraşului bulgar Varna până la retragerea celor două avioane neidentificate, probabil ruseşti, care nu au încălcat spaţiul aerian al Bulgariei, mai notează sursa citată de Agerpres.

„Este o misiune obişnuită. Nu este prima dată în ultimele luni când trimitem avioane în situaţii în care avioane ruseşti se apropie de limita spaţiului aerian al Bulgariei, fără a o încălca”, explică o sursă militară, subliniind că nu este un caz neobişnuit, chiar dacă el survine în această perioadă de tensiuni legate de Ucraina.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri