Europarlamentar: „Sunt îngrozit de discriminarea studenților români de la colegiile britanice”

Data publicării:
marea britanie geanta mfax crop-1

Petru Luhan

Săptămâna trecută, europarlamentarul a vizitat două colegii britanice, după care a cerut autorităților de la București să meargă de urgență la Londra pentru a găsi o soluție.

„Sunt îngrozit de discriminarea studenților români de la colegiile britanice. Sunt victime ale retoricii anti-românești, se tem că vor fi exmatriculați sau chiar expulzați. Sunt discriminați din momentul în care spun că sunt români și sunt defavorizați chiar și când încearcă să-și găsească un loc de muncă", a declarat europarlamentarul, într-un comunicat.

Petru Luhan atrage atenția asupra faptului că, pentru a putea beneficia de împrumutul de întreținere, studenții români au trecut printr-un proces de verificare a eligibilității și a rezidenței.

„Cum e posibil ca cererile lor să fie aprobate în urmă cu 1-2 ani și acum să fie somați să aducă dovezi suplimentare? Modul în care autoritățile britanice au schimbat regulile odată cu expirarea restricțiilor pentru români este absurd, imoral și împotriva valorilor europene” a mai adăugat Petru Luhan.

Pe lângă sesizarea Comisiei Europene, europarlamentarul pregătește o scrisoare adresată premierului britanic David Cameron și ministrului universităților David Willets, solicitându-le deblocarea urgentă a creditelor pentru studenții români.

Ministerul Afacerilor Externe a sesizat, săptămâna trecută, Comisia Europeană cu privire la măsura de suspendare, în Marea Britanie, a unor împrumuturi pentru studenţii români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri