EUROVISION 2017. Unul dintre favoriții concursului, la un pas să fie interzis în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Kristian Kostov - Bulgaria, Eurovision 2017
Foto: Guliver/Getty Images

Ucraina verifică relatările din presă potrivit cărora Kristian Kostov, concurentul Bulgariei la Eurovision - unul dintre favoriții concursului, ar fi încălcat legea ucraineană și ar fi susținut un concert în Crimeea, după anexarea ei de către Rusia, relatează Agerpres.

Kristian Kostov - Bulgaria, Eurovision 2017
Foto: Guliver/Getty Images

Un clip publicat pe Twitter și la televiziunile ucrainene îl arată pe Kristian Kostov cântând într-un concert în peninsula de la Marea Neagră în iunie 2014, la trei luni după ce aceasta a fost anexată de Rusia.

Un număr de 42 de țări concurează în acest an la Eurovision, un concurs plin de culoare care în ultimii ani a fost tot mai mult atras în politică. Anul trecut, concurenta ucraineană Jamala a câștigat Eurovision-ul cu un cântec despre deportările tătarilor din Crimeea de către dictatorul sovietic Iosif Stalin. În semn de protest, Rusia nu participă anul acesta la competiția muzicală. De altfel, ucrainenii i-au interzis concurentei din Rusia să intre pe teritoriul Ucrainei.

Kostov, care la vârsta de 17 ani este cel mai tânăr concurent în acest an, va lua parte joi la cea de a doua semifinală cu cântecul său "Beautiful Mess". Finala are loc la Kiev sâmbătă, în fața unei audiențe de milioane de telespectatori.

Serviciul de frontieră ucrainean susține că nu avut cunoștință, nici el și nici alte agenții de securitate, despre vreo vizită a lui Kostov în Crimeea când acesta a intrat în Ucraina pentru a participa la competiție. "Vom analiza informația", a spus purtătorul de cuvânt Oleh Slobodyan.

Slobodyan spune că este posibil ca Kostov să nu fi încălcat legea ucraineană dacă a vizitat Crimeea ca minor și la o dată la care legea care le interzicea străinilor să intre în teritoriul anexat de Rusia fără permisiunea autorităților de la Kiev nu intrase în vigoare.

Într-un comunicat, delegația Bulgariei la Eurovision a confirmat faptul că Kostov a vizitat Crimeea "doar pentru câteva ore", când avea 14 ani și făcea parte dintr-un grup muzical de copii.

Organizatorii competiției nu au avut până acum o reacție la această informație. Anexarea Crimeii a contribuit la colapsul relațiilor dintre Rusia și Ucraina în 2014, notează DPA.

Cântărețul rus Dima Bilan, care a câștigat Eurovision-ul în 2008, a făcut apel joi la cei 1,9 milioane de fani care îi urmăresc contul de Instagram să voteze pentru Kostov. "El reprezintă Bulgaria, dar este eroul nostru!", a scris el într-o postare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri