EXCLUSIV. Ce crede ambasadorul Rusiei la București despre alegerile din Ucraina

Data publicării:
balazs oleg malginov1 1

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malginov, a ţinut să reamintească înainte de interviul pentru Digi24 că rolul diplomaţilor este să comunice mesajul guvernului ţărilor lor.

Balazs Barabas: Vor fi în curând alegeri prezidenţiale în Ucraina şi se aşteaptă ca liderii pro-europeni să câştige. Care va fi poziţia Rusiei în această situaţie? Ce va aştepta Rusia de la un astfel de preşedinte?

E. S. Oleg Malginov: Este dificil de răspuns pentru că este o criză în derulare în Ucraina şi ţine doar de ei să găsească soluţii să treacă prin anumiţi paşi. Nu voi comenta în ceea ce priveşte viitoarele rezultate, care vor fi reacţiile anumitor regiuni, dacă acolo vor fi alegeri. Nu ştiu lucrurile acestea şi nu este responsabilitatea noastră. Cineva a spus şi de asemenea nu este poziţia noastră, poate ar fi mai rezonabil ca întâi, repet nu este poziţia noastră, să fie organizate mai întâi alegeri parlamentare în toată ţara, ca să fie reprezentanţi din toată ţara în parlament şi apoi să fie organizate alegeri prezidenţiale împreună cu procesul de modificare a constituţiei. Acum, procesul de modificare a Constituţiei, după cum au declarat ei, nu ştiu ce se întâmplă, apoi alegerile parlamentare, din nou nu ştiu ce se întâmplă, pentru că nu urmăresc lucrurile în detaliu. Preşedintele... Dacă rezultatul alegerilor va fi un pas spre soluţionarea crizei, atunci ar fi un rezultat pozitiv. Dacă dimpotrivă, criza se va adânci, după cum am spus, primul pas acum este să se încerce implementarea propunerilor venite din partea OSCE şi oprirea violenţelor. Acest lucru este foarte important. În fiecare zi mor oameni şi cu cât curge mai mult sânge, cu atât va fi mai dificil să găsim o soluţie.

Interviul integral pe care ambasadorul Rusiei la Bucureşti l-a acordat în exclusivitate pentru emisiunea „Paşaport diplomatic” poate fi urmărit în această seară de la ora 22.30, la Digi24.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri