EXCLUSIV. Iurie Leancă: Ne îngrijorează situația din Ucraina, dar nu trebuie să intrăm în panică

Data publicării:
Iurie Leanca la Summit Vilnius-AFP Mediafax Foto-JANEK SKARZYNSKI

 

Este adevărat că evoluțiile sau, mai bine zis, involuțiile din Ucraina, din ultimele săptămâni, au generat motive suplimentare pentru a fi îngrijorați pentru ceea ce se întâmplă pe plan regional și pentru ceea ce ar putea să se întâmple în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Deocamdată, situația rămâne sub control”, spune șeful Guvernului de la Chișinău, în interviul acordat trimisului special al Digi24 la Chișinău, Cristian Citre.

Deocamdată, nu au fost întreprinse de către cei de la Tiraspol acțiuni unilaterale, cu capacitate de a destabiliza în continuare situația”, a mai spus Iurie Leancă.

O anumită stare de îngrijorare există în rândurile oficialilor moldoveni, dar aceasta nu trebuie să degenereze în panică, a mai spus premierul Republicii Moldova.

Sigur că suntem îngrijorați. Asta nu înseamnă că trebuie să intrăm într-o stare de panică sau de isterie. Urmărim atent, suntem gata pentru diverse scenarii, dar, în rest, trebuie să fim calmi și să păstrăm această capacitate de analiză la rece și eventuală acțiune”, a subliniat Iurie Leancă.

INTERVIUL INTEGRAL CU IURIE LEANCĂ, ÎN FIȘIERUL VIDEO DE MAI SUS

Trupele rusești au efectuat, vineri, mai multe exerciții militare în Transnistria.

Aceste exerciţii au avut loc în contextul în care preşedintele moldovean Nicolae Timofti şi-a exprimat, marţi, îngrijorarea cu privire la o eventuală repetare a scenariului din Crimeea în ţara sa.

Pe de altă parte, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că riscul ca Transnistria să fie anexată de Rusia „este major”.

Riscul este major, indiscutabil! Transnistria nu o dată a cerut să fie alipită Federaţiei Ruse, Federaţia Rusă nu o dată şi-a exprimat disponibilitatea”, a spus Dorin Chirtoacă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri