Sari la conținut

Autocarul Borussiei Dortmund, vizat de trei explozii: un jucător a fost rănit. Meciul cu AS Monaco, amânat

Momente de panică în Germania, înaintea meciului Borussia Dortmund - AS Monaco, din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Autocarul germanilor a fost vizat de trei explozii.

autocar borussia

Foto: Twitter

Actualizare 22:00. Jucătorii Borussiei Dortmund au fost escortați de forțele de ordine către casele lor. Între timp, apar noi detalii în legătură cu cele trei explozii: dispozitivele au fost detonate în apropiere de o curbă, când autocarul echipei a redus din viteză.

Poliția investighează zona pentru a găsi alte dispozitive explozive ce ar putea să fie puse de cei care au plănuit atacul. Deocamdată anchetatorii nu au informații exacte dacă a fost vorba despre un atac terorist sau a fost pus la cale de fanii unei echipe rivale.

Presa locală relatează că datorită geamului antiglonț a fost evitată o tragedie.

 

Dg1SNHU

Actualizare 21:35. Fanii monegascilor și-au arătat solidaritatea cu Borussia Dortmund.

Actualizare 21:30. Meciul dintre Borussia Dortmund și AS Monaco a fost amânat. Partida se va disputa mâine, la 18:45, ora Germaniei.

WDUbxv7

Foto: Twitter

Actualizare 21:25. Presa germană anunță că ar fi vorba despre trei explozii. Autocarul pornise de la hotelul echipei spre stadion când „trei încărcături explozive au detonat”, a explicat un purtător de cuvânt. Bild relatează că dispozitivele explozive au fost ascunse în tufișurile de pe marginea străzii.

Fotbalistul Marc Bartra a fost rănit de geamurile autocarului. Spaniolul a suferit câteva tăieturi minore pe braţ, însă starea lui este una bună.


Știrea inițială:

O explozie a avut loc marți seară în apropierea autocarului Borussiei. Fundaşul Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, a fost rănit la braț şi transportat de urgenţă la spital.

Explozia s-a produs la 10 km de stadionul pe care este programată partida, în fața hotelului. 

Potrivit contului oficial de Twitter al Borussiei, a fost vorba despre explozia unei bombe. Nu există vreun pericol în interiorul stadionului sau în jurul arenei.

Potrivit presei internaţionale, există posibilitatea ca meciul să fie amânat.