Expoziție la Madrid. Regina Spaniei a ales ouă încondeiate din standul României

Data publicării:
regina crop

Regina Sofia a fost de-a dreptul încântată de ouăle încondeiate. A cerut voie să aleagă câteva pentru a le duce acasă.

Suverana Spaniei s-a dovedit a fi o bună cunoscătoare a tradiţiilor culinare din sud-estul Europei, graţie rădacinilor sale grecești. Soţiile ambasadorilor acreditaţi la Madrid au prezentat tot ce este mai bun din domeniul culinar, folcloric şi al artei din ţara lor. Anul acesta, responsabilă cu organizarea târgului a fost soţia ambasadorului României.

„Este o persoană pe care o încântă, are o cultură generală deosebită și o încântă la fiecare stand să vadă tot ceea ce este nou, să își aducă aminte de anumite călătorii. Probabil relația de rudenie pe care o are cu Regele Mihai și să nu uităm faptul că, fiind ortodoxă, absolut această parte este cea mai importanta pentru ea. Ouăle încondeiate sunt cele care îi aduc aminte de Paște, de Grecia natală și de vecinii ei români”, a spus Florica Vîlcu, preşedinta comitetului de organizare.

„Sarmale, mămăligă, prăjitură cu vișine, prajitură cu brânză, cabanos, aperitive ecologice, nuci, grâu ecologic și celebrele ouă încondeiate – acestea i-au atras atenția și Reginei Sofia a Spaniei, care a plecat acasă cu 4-5 ouă încondeiate”, transmite Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24 în Spania.

Toţi banii colectați în urma acestui eveniment caritabil vor fi donați unei asociații care sprijină persoanele care suferă de paralizie cerebrală. Cu aceşti bani va fi cumpărat un autobuz special cu ajutorul căruia cei afectaţi de această boală să poată merge la şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri