Fără lacăte pe Podul Dragostei din Paris. Autorităţile înlocuiesc grilajele de fier cu panouri de plastic

Data publicării:
POD DRAGOSTE

Grilajele de fier ale podului Artelor sau al Dragostei, aşa cum mai este cunoscut, au început deja să fie înlocuite cu panouri din plastic. Autorităţile spun că decizia a fost luată pentru a-i proteja pe cei care vizitează podul în condiţiile în care în fiecare lună pe barele de fier apar aproximativ 700 de mii de lacăte, iar în Sena ajung tot atâtea chei.

„Este un loc minunat pentru a-ţi arăta iubirea pentru o persoană şi dovada va rămâne mereu aici. Totuşi, este păcat că podul se rupe”, a spus Abbey Wakefield, un turist australian. Turiştii nu par prea afectaţi de hotărârea autorităţilor din Paris de a înlocui grilajele cu panouri de plastic.

„Cred că Podul Iubirii este minunat, dar nu cred că decizia va afecta turiştii. Parisul are multe locuri frumoase şi cred că oamenii vor căuta să le pună în altă parte când ajung la Paris”, a spus Yuges Waren, turist malaezian. „Este o ocazie unică în viaţă aşa că nu mă deranjează dacă aruncă lacătul după ce plec de aici”, a complet și Mrs Lee, turistă chineză.

În iunie o parte a podului dragostei s-a prăbuşit sub greutatea lacătelor, fiind închis temporar pentru reparaţii. Imediat după incident, autorităţile franceze au lansat o campanie prin care invitau îndrăgostiţii să-şi facă un selfie pe Podul Artelor pe care să-l posteze pe siteurile de socializare în loc să prindă un lacăt, dar iniţiativa nu a avut succes. În cele din urmă, s-a decis înlocuirea grilajelor cu panouri de plastic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri