Fără restricții în Schengen. Parlamentul European a decis, azi, eliminarea vizelor pentru Republica Moldova

Data publicării:
parlamentul european - facebook

Cetăţenii de peste Prut vor putea călători liber, oriunde în spaţiul Schengen, timp de 90 de zile, într-un interval de trei luni. Singura condiţie este să aibă un paşaport biometric.

Decizia ar putea intra în vigoare până la sfârşitul lunii mai, după ce va fi validată de Consiliul European.

Republica Moldova a deveniT astfel prima ţară din vecinătatea estică a Uniunii Europene ai cărei cetăţeni nu vor mai avea nevoie de vize pentru a intra pe teritoriul UE.

Monica Macovei: „Dragii mei, vă așteptăm cu inima deschisă!”

„Parlamentul European a votat astăzi (440 voturi în favoare, 60 voturi împotrivă, 10 abțineri) eliminarea vizelor de călătorie pentru cetățenii moldoveni posesori ai unui pașaport biometric”, se arată într-un comunicat al Delegației române din Grupul PPE.

Măsura va acorda moldovenilor acces fără viză în țările europene semnatare ale Acordului Schengen. Republica Moldova devine astfel prima țară din vecinătatea estică a Uniunii care beneficiază de un regim liberalizat de vize cu UE.

Cetățenii din Republica Moldova merită să călătorească fără viză în UE. Felicit încă o dată Republica Moldova pentru îndeplinirea obligațiilor și atașamentul față de familia europeană. Este important ca Moldova să rămână în continuare ferm angajată pe calea europeană”, a declarat raportorul grupului PPE pentru această propunere, vicepreședintele Marian-Jean Marinescu.

 „Este un moment istoric pentru cetățenii Republicii Moldova și pentru Parlamentul European. Liberalizarea vizelor este un succes al guvernării pro-europene de la Chișinău și al eforturilor cetățenilor Republicii Moldova. Dragii mei, vă așteptăm cu inima deschisă!”, a spus și Monica Macovei, președintele Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova.

Decizia de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova va intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea regulamentului în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri