Femeia care a murit din cauza expunerii la Novociok și-ar fi injectat droguri cu seringa contaminată în cazul Skripal

Data actualizării: Data publicării:
intoxicati cu neurotoxina novociok

Marea Britanie dă vina pe Rusia şi pentru cel de al doilea incident cu neurotoxină, cel în urma căruia o femeie a murit şi un bărbat este internat în stare foarte gravă. Afimaţia a fost făcută de ministrul Apărării de la Londra. Acesta crede că intoxicarea celor doi - care ar fi, totuşi, accidentală - face parte din acelaşi atac în care au fost otrăviţi, în luna martie, fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica acestuia. Anchetatorii cred că victimele de acum, despre care se ştie că ar fi consumat droguri, au găsit şi folosit o seringă în care rămăseseră urme din substanţa toxică.

„Realitatea este că Rusia a comis un atac pe teritoriul britanic, care a dus la moartea unui cetăţean britanic. Cred că lumea se va uni cu noi pentru a condamna acest act”, a declarat Gavin Williamson, secretarul britanic al Apărării.

„Ne concentrăm pe identificarea şi localizarea oricărui recipient care poate fi sursa contaminării. În cele patru luni de când familia Skripal şi Nick Bailey au fost otrăviţi, nimeni altcineva în afară de Dawn şi Charlie nu au prezentat simptomele. Dar reacţiile lor au fost atât de severe, încât au condus la moartea lui Dawn, iar Charlie este în stare foarte gravă. Ceea ce înseamnă că au primit probabil o doză mare, iar ipoteza noastră este că probabil au manipulat un recipient pe care îl căutăm noi acum”, afirmă Neil Basu, vicecomisar Poliția Metropolitană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri