Femeia care l-a înfruntat pe organizatorul atentatelor din Paris și a prevenit două masacre

Data publicării:
abdelhamid-abaaoud

Presa franceză i-a spus Sonia, dar nu este numele ei adevărat. A jucat un rol esenţial în localizarea creierului atentatelor din 13 noiembrie de la Paris.

La două zile de la atacuri, femeia a aflat că verişorul prietenei ei, un anume Abdelhamid Abaaoud, se va întoarce în capitala Franţei pentru a-şi duce la sfârşit planurile. A fost de faţă când Abaaoud a sunat din Belgia şi i-a cerut rudei sale să-i găsească un apartament în Paris.

„I-a spus la telefon că trebuie să-i găsească o maşină ca să ia pe cineva care are nevoie de adăpost. Era verişorul ei cel care suna”, a spus Sonia.

Cele două femei au mers împreună la întâlnirea cu atacatorul. Şi-au dat întâlnire undeva la periferia Parisului, unde se ascundea în boscheţi.

L-am văzut şi i-am spus: Domnule, aţi participat pe 13 noiembrie? Ce s-a întâmplat? Mi-a răspuns: Normal. Eu sunt teroristul. I-am zis: Aţi omorât oameni! Aţi ucis oameni nevinovaţi! Mi-a răspuns că nu erau nevinovaţi. Că trebuie să vedem ce se întâmplă la ei în Siria. Că este mândru de el şi că nu-i este frică de nimeni. Povestea de parcă ar fi vorbit despre lucruri banale, despre promoţii la magazine. Era mulţumit”, a povestit Sonia.

Sonia a mai aflat că teroristul, care avea colaboratori sirieni, irakieni, francezi, germani şi britanici, punea la cale şi alte atacuri - voia să arunce în aer un comisariat de poliţie şi o creşă din cartierul financiar La Défense. După întâlnire, a sunat la poliţie.

Le-am spus că trebuie să meargă repede pe Strada Bergeries ca să-l aresteze pe terorist. Era chiar Abdelhamid Abaaoud”, a mai spus femeia.

Curajul de care a dat dovadă femeia care l-a înfruntat pe Abaaoud a prevenit un nou masacru. A acceptat să vorbească şi cu presa abia la trei luni de la atentate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri