Femeie ucisă în Irlanda de Nord. Poliția suspectează un „incident terorist”

Data actualizării: Data publicării:
londonderry

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în Irlanda de Nord, un deces care este considerat „incident terorist” de poliţia nord-irlandeză, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Din nefericire, pot confirm că după schimburi de focuri în această noapte la Creggan (un cartier situat în nordul Londonderry), o femeie de 29 de ani a fost ucisă”, a anunţat pe Twitter comisarul-şef adjunct al poliţiei nord-irlandeze, Mark Hamilton. „Tratăm acest eveniment ca fiind un incident terorist, a fost deschisă o anchetă pentru crimă”, a adăugat el.

Potrivit imaginilor redistribuite pe Twitter de o jurnalistă a cotidianului Belfast Telegraph, poliţia nord-irlandeză a fost ţinta unui atac cu pietre şi cocteiluri Molotov în cursul unei operaţiuni de securitate în cartier.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


„Absolut nicio scuză pentru un asemenea atac asupra colegilor” din forţele de ordine, a scris pe Twitter Federaţia poliţiei nord-irlandeze. „Ei apără această comunitate şi nu se află acolo pentru binele personal. Un astfel de comportament trebuie condamnat”, potrivit mesajului pe Twitter.

Situat la frontiera cu Republica Irlanda, Londonderry, numit şi Derry, este cunoscut pentru „Duminica sângeroasă” (Bloody Sunday) de la 30 ianuarie 1972. Atunci, soldaţi britanici au deschis focul asupra participanţilor la un marş paşnic, făcând 14 morţi, unul dintre cele mai importante evenimente din perioada „Tulburărilor”, care s-au soldat cu circa 3.500 de morţi în trei decenii.

În ianuarie, explozia unei maşini capcană la Londonderry a provocat temeri legate de o nouă explozie a violenţelor implicând forţe paramilitare, în pline tensiuni privind Brexitul, un dosar în care frontiera irlandeză constituie unul dintre principalele obstacole.

Citiți și: Brexit: Pericolul reizbucnirii conflictului din Irlanda de Nord, după 20 de ani. Cine e Saoradh?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri