Feribot în flăcări, în largul coastelor Greciei. 200 de pasageri, între care și o româncă, au fost salvați

Data publicării:
feribot

Actualizare 23.45.   Situaţia de pe feribotul care a luat foc dimineaţă în largul coastelor Greciei este sub control, anunţă armatorul vasului, potrivit căruia toţi pasagerii urmează să fie evacuaţi. Deocamdată, de pe feribotul ars au fost scoşi doar cel mult 200 din cei 500 de oameni aflaţi la bord, inclusiv o româncă. În schimb, cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite. Imaginile surprinse la bord de pasagerii evacuaţi arată prin ce încercare au trecut.

Scene îngrozitoare au fost filmate cu un telefon mobil de către un pasager al feribotului care a luat foc în Marea Ionică. Imaginile arată un adevărat infern - flăcările ard la câţiva paşi de oamenii care poartă vestele de salvare, adunaţi cu toţii într-o sală a vaporului.

Alte imagini dramatice au fost filmate în timpul operaţiunii de salvare a pasagerilor. O femeie şi doi copii sunt ridicaţi, cu ajutorul unui coş special, la bordul unui elicopter militar italian. Nave şi elicoptere italiene, greceşti şi albaneze au venit în ajutorul celor 500 de oameni îmbarcați la bordul feribotului.

Actualizare 19.01. Românca aflată pe feribotul cuprins de flăcări în largul coastelor Greciei a fost salvată de echipele de intervenţie. Potrivit ministerului român al Afacerilor Externe, ea fost evacuată de pe vas în urmă cu câteva ore. Peste 500 de pasageri se aflau la bordul ambarcaţiunii. 

Actualizare 16.00. Numele unei românce apare pe listele pasagerilor feribotului cuprins de flăcări în largul coastelor Greciei. Informaţia a fost confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Digi24:

În urma demersurilor iniţiate de Ambasada României la Atena, a fost obţinută lista de pasageri a navei Norman Atlantic care efectua o cursă între Grecia şi Italia.

Lista de pasageri cuprinde şi o persoană în dreptul căreia se menţionează cetățenia română, nefiind precizat prenumele ci doar numele.

În acest context, misiunea diplomatică română a iniţiat un nou demers pe lângă autorităţile elene competente, inclusiv prin biroul ataşatului român de interne la Atena, pentru a primi datele complete ale numelui şi prenumelui aparţinând persoanei de cetățenie română menţionat în listă.

Sunt aşteptate clarificări din partea autorităţilor elene pentru stabilirea cu certitudine a datelor de identificare ale persoanei pe care autorităţile o anunţă ca având cetățenie română.

Menţionăm că, în prezent, operaţiunile de salvare a pasagerilor şi a membrilor echipajului se află în plină desfăşurare, Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna fiind în legătură cu autorităţile italiene competente.

Între timp operaţiunile de salvare continuă. Dintre cei peste 500 de oameni aflaţi la bord, aproape 200 au fost mutaţi în ambarcaţiunile de salvare.

Actualizare 15.45. Aproximativ 170 de persoane au fost evacuate de pe feribotul cuprins în această dimineață în flăcări, în apropiere de insula Corfu.


Actualizare 12.20. Peste 150 de persoane au fost evacuate de pe feribotul cuprins în această dimineață în flăcări, în apropiere de insula Corfu.

Pasagerii sunt evacuaţi cu plute de salvare și bărci, dar nu toți au avut loc și, după cum au relatat martori, unii au sărit în apă, ca să scape din calea focului.

Şapte nave, un elicopter şi un avion au fost trimise în zonă. La operaţiunea de salvare participă autorităţile din Albania şi Italia.

Pe lângă pasageri, la bord sunt şi 222 de autoturisme. Deocamdată, din informaţiile apărute în presa din Grecia, n-ar exista victime.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6:00, ora României. Căpitanul a ordonat evacuarea navei şi a trimis un mesaj de urgenţă pazei de coastă greceşti.

Pasagerii, contactaţi de presa din Grecia, au povestit că vântul bate cu putere, ceea ce îngreunează operaţiunea de evacuare. Un elicopter şi două nave de salvare au fost trimise în zonă.

Feribotul a plecat din portul grecesc Patras spre oraşul italian Ancona. Pe lângă pasageri, la bord sunt şi 222 de maşini. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri