Fii omul cu ideea și nu ezita să îți iei viitorul în mâini la propriu

Data publicării:
Imagine de la evenimentul de lansare al Conferinței privind viitorul Europei, care a avut loc pe 9 mai 2021 la sediul Parlamentului European din orașul francez Strasbourg. Articol susținut de Parlamentul European
Imagine de la evenimentul de lansare al Conferinței privind viitorul Europei, care a avut loc pe 9 mai 2021 la sediul Parlamentului European din orașul francez Strasbourg. Sursă foto: Profimedia Images

Europa se află la o răscruce, iar pentru ca viitorul să fie cel pe care ni-l dorim, este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Indiferent de temele de care suntem interesați, că e vorba de schimbări climatice și mediu, sănătate, transformare digitală, valori și drepturi, statul de drept, securitate, o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă, migrație, educație, cultură, tineret și sport, ori cum arată Uniunea Europeană în lume sau ceea ce reprezintă democrația europeană, există un lucru comun la care cu toții putem contribui: modelarea viitorului Europei.

De aceea, te invităm să te gândești la cum vrei să arate viitorul Uniunii Europene și să ne trimiți apoi ideea ta pe platforma YOUTHIDEAS.EU.

De altfel, poți accesa blogul youthideas.eu pentru a te putea conecta cu tineri din alte state membre ale Uniunii. Astfel, vei putea să-ți îmbunătățești ideea, punând-o în acord și cu așteptările sau cu viziunile altor tineri europeni.

Spre exemplu, Oana este româncă și a înțeles că viitorul este în mâinile noastre. Așa că te invităm să îți iei viitorul în mâini la propriu și să îți faci cunoscută ideea.

La rândul său, Marcos a înțeles că marile provocări sunt globale și nu pot fi rezolvate decât prin cooperare. Accesează platforma youthideas.eu, iar dacă ideea ta nu se încadrează în niciuna dintre categoriile predefinite, alege ultima opțiune pentru a face o propunere liberă.

Sumi pledează pentru o reglementare mai bună a legislației în domeniul migrației, subliniind că este foarte important să circulăm liber cu toții, pentru că migrarea nu ar trebui să reprezinte un lux sau un privilegiu. Dacă ai o idee în acest sens, nu ezita să o împărtășești cu noi. Poate vom reuși împreună să o punem în practică.

Dacă ai o idee despre cum se poate îmbunătăți educația în interiorul blocului comunitar, poți lua exemplu de la Anna, care vorbește despre programul Erasmus + și spune că datorită acestuia, are acum posibilitatea de a studia în străinătate, dobândind astfel competențe valoroase.

Pentru că trăim într-o vreme în care efectele schimbărilor climatice sunt mai prezente ca oricând sub ochii noștri, iar multiplele probleme de mediu ne îndeamnă să trecem la acțiune, Carlota spune că putem face alegeri mai ecologice, organizându-ne mai sustenabil, spre exemplu, schimbând felul în care mâncăm.

În ceea ce privește viitorul forței de muncă în Uniunea Europeană, Dek se întreabă cum va arăta economia Europei în următoarea generație a UE. Îi poți răspunde chiar tu, postându-ți ideea personală despre această temă pe platforma youthideas.eu.

În perioada mai - septembrie 2021 vor fi analizate cu atenție toate ideile de către o echipă de tineri editori și vor fi puse la dispoziția cetățenilor și a factorilor de decizie online, prin intermediul secțiunii „Caută idei” de pe platformă.

Totodată, echipa de editori a youthideas.eu va selecta ideile cele mai populare și cel mai des menționate și le vor aduce în atenție la EYE 2021, care va avea loc la Strasbourg în 8 și 9 octombrie 2021.

Așa cum spune și Esther, o asistentă medicală aflată în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19, virusul SARS-CoV-2 nu ne-a afectat doar sănătatea fizică, ci și pe cea mintală. Prin urmare, e nevoie de o strategie mult mai amplă și mai clară pentru ca Europa să treacă de finish-ul acestui maraton pandemic, la care a făcut referire și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul ei din acest an despre starea Uniunii Europene. Așa că te îndemnăm să vii cu o idee care să îmbunătățească lupta împotriva virusului SARS-CoV-2, pe care să o încarci pe platforma youthideas.eu.

Modelează-ți propriul viitor prin intermediul youthideas.eu, pentru că acesta este în mâinile tale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri