Finanțare pentru Grecia. Analiștii apreciază că Germania și-a impus punctul de vedere

Data publicării:
Angela-Merkel 1 -1

Opoziţia a criticat dur decizia Syriza de a cere prelungirea cu 4 luni a acordului cu creditorii europeni.

Lucrurile sunt la un nivel mult mai rău acum. Planul actual al Guvernului este mai rău şi ne trage şi mai mult înapoi”, a declarat Andreas Loverdos, parlamentar PASOK.

Se pare că Grecia revine la programul original, deşi au schimbat formularea”, a spus Notis Mitarakis, parlamentar al formațiunii Noua Democraţie.

Analiştii consideră că Syriza riscă să piardă încrederea electoratului. Mai mult, susţin aceştia, adevărata învingătoare în urma negocierilor poate fi considerată Germania, care a rămas fermă în timpul discuţiilor.

Germanii nu au un interes real în rezolvarea problemelor cu datoriile din sudul Europei. Ei îşi doresc o revenire foarte, foarte lentă care menţine artificial euro la un nivel scăzut, ceea ce înseamnă că Germania poate exporta ieftin”, a spus Joe Rundle, broker-şef ETX Capital.

Grecia s-a angajat că în următoarele 4 luni va lua măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei şi corupţiei. De asemenea, miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat şi unele măsuri sociale propuse de guvernul elen, precum garantarea de locuinţe şi asistenţă medicală pentru şomerii neasiguraţi, cât timp acestea nu afectează bugetul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri