Finlanda a lansat un sistem inedit de imigrare și a primit deja mii de cereri într-o lună

Data publicării:
Helsinki, Finlanda
Helsinki, capitala Finlandei. Foto: Guliver/Getty Images

Finlanda a lansat un sistem inedit de imigrare și a primit deja mii de cereri într-o lună. Programul le permite celor care vor să devină finlandezi să se mute de probă în ţara nordică pentru 90 de zile pentru a vedea cum se adaptează.

Finlanda a primit peste 5.300 de cereri într-o lună pentru această schemă de imigrare. Programul Helsinki Business Hub a invitat profesioniștii străini și familiile acestora să locuiască în Finlanda timp de 90 de zile pentru a vedea dacă ar dori să se mute acolo definitiv.

Oferta este valabilă pentru persoanele care lucrează în domeniul tehnologiei şi pentru familiile acestora.

Helsinki Business Hub a inclus organizarea tuturor aspectelor legate de cazare și asistență medicală pentru participanți.

Cererile au venit din țări din întreaga lume. Schema finlandeză a stârnit cel mai mult interes în Statele Unite și Canada, de unde provin 30% dintre solicitanți.  

 

Aproximativ 16% dintre solicitanți erau antreprenori, iar 12% erau în prezent șomeri sau doreau să găsească un loc de muncă în Finlanda.

"Într-o perioadă de blocaje, nedreptăți sociale și tulburări politice, oamenii care trăiesc în zone puternic afectate, au început să se întrebe cum ar putea avea atât o carieră, cât și o viață de familie plăcută", a declarat Johanna Huurre, director de comunicare al programului.

Frecvent clasată drept cea mai fericită țară din lume, Finlanda are una dintre cele mai scăzute rate de coronavirus din lume.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri