Flacăra olimpică a ajuns în Rusia. Ceremonia aprinderii torţei a avut loc în Piaţa Roşie din Moscova

Data publicării:
putin-3

Flacăra olimpică a ajuns duminică în Rusia, ţara-gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor avea loc în februarie 2014. Ea a fost înmânată sâmbătă delegaţiei ruse pe stadionul din Grecia care a găzduit în 1896 primele Jocuri Olimpice moderne. Ceremonia aprinderii flăcării a avut loc în Piaţa Roşie din Moscova, în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin.

Flacăra olimpică a ajuns în Rusia la bordul unei aeronave, purtată de vicepremierul rus Dmitri Kozak. Însoţit de o fostă campioană la patinaj viteză, acesta a fost primit de garda de onoare pe aeroportul din Moscova, după care a plecat spre centrul capitalei.

Pregătirea pentru Jocurile Olimpice i-a unit pe toţi cetăţenii Rusiei. Acest lucru a dus la transformări importante în viaţa noastră”, a declarat Kozak.

Odată ajunsă în Piaţa Roşie, flacăra a fost preluată de preşedintele Vladimir Putin. „Torţa Olimpică, modelată după Pasărea de Foc, va aduce bucurie şi noroc milioanelor de locuitori ai Rusiei noastre! Vă doresc noroc pe drumul către cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă”, a declamat liderul de la Kremlin.

Torţa a pornit apoi într-o călătorie de 65.000 de kilometri prin întreaga Rusie,traversând 2900 de oraşe, purtată pe rând de 14.000 de persoane. Simbolic, va fi trimisă pentru prima oară şi în spaţiu: în luna noiembrie, torţa va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională.

Organizatorii intenţionează să ducă flacăra olimpică şi pe cel mai înalt vârf muntos din Rusia, Elbrus, precum şi pe fundul lacului Baikal. Ea va ajunge la Soci pe 7 februarie anul viitor, la timp pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri