Forțele de ordine din Ucraina i-au îndepărtat pe manifestanți din partidul fostului premier, Iulia Timoșenko

Data publicării:
kiev ucraina

Protestatarii au instalat baricade în Piaţa Independenţei pentru a se apăra de o eventuală intervenţie a poliţiei şi au blocat accesul spre sediul Guvernului. Unul dintre liderii opoziţiei le-a cerut femeilor și copiilor să plece din Piață, în condiţiile în care forțele de ordine care pregătesc o intervenție în forță, şi-au instalat propriile baraje pe străzile adiacente.

„Ne aşteptăm la o dispersare a manifestaţiei paşnice”, a spus Vitali Klitschko, lider al opoziției.

Manifestanţii pro-europeni sunt hotărâţi să lupte până la capăt. În sprijinul lor a venit și președintele Comisiei Europene.

Uniunea Europeană are dreptul şi datoria să fie alături de populaţia Ucrainei în aceste momente foarte dificile pentru că ei dau Europei unul dintre cele mai mari exemple de democraţie”, a spus Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

Ca să arate că au doar bune intenţii şi nu sunt violenţi, demonstranții le-au oferit polițiștilor sandvișuri și plăcinte, însă aceștia le-au refuzat.

Pe de altă parte, pentru a-şi arăta dispreţul faţă de Moscova, manifestanţii au dărâmat duminică statuia lui Lenin din centrul capitalei Ucrainei.

Ei au avertizat că preşedintele Viktor Ianukovici va avea aceeaşi soartă, dacă nu îşi dă demisia. În speranţa că va mai calma mulţimea, preşedintele Viktor Ianukovici a anunţat că va discuta cu liderii opoziţiei şi cu cei trei predecesori ai săi, care săptămâna trecută i-au cerut să nu ignore cererile protestatarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri