FOTO. Premierul canadian Justin Trudeau, aflat în vizită surpriză în Ucraina, anunță redeschiderea ambasadei

Data actualizării: Data publicării:
justin trudeau si volodimir zelenski sustin o conferinta de presa la kiev
Premierul Justin Trudeau a anunțat redeschiderea ambasadei Canadei la Kiev într-o conferință de presă comună cu președintele Volodimir Zelenski Foto: Profimedia Images

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a venit duminică în Ucraina, într-o vizită surpriză, a mers la Irpin și s-a întâlnit apoi cu președintele Volodimir Zelenski alături de care a susținut o conferință de presă și a anunțat redeschiderea ambasadei țării sale la Kiev.

ACTUALIZARE 22:50 Justin Trudeau a anunțat, de asemenea, că va fi acordată mai multă asistență militară pentru Ucraina, inclusiv drone cu camere de luat vederi, imagini prin satelit, arme de calibru mic, muniție și finanțare pentru operațiuni de deminare.

De asemenea, premierul canadian a anunțat că Canada va elimina tarifele comerciale pentru toate importurile ucrainene care ajung în Canada în următorul an.

„Este clar că Vladmir Putin este responsabil pentru crime de război odioase și trebuie să existe responsabilitate!, a declarat Trudeau, citat de CNN.
Comentariile lui Trudeau au fost făcute în timpul unei vizite surpriză de weekend în Ucraina, anunțată de biroul său duminică dimineață.


Știre inițială:

Premierul canadian Justin Trudeau a făcut duminică o vizită surpriză în Irpin, Ucraina. „A venit să vadă cu ochii săi toată grozăvia pe care ocupanții ruși au provocat-o orașului nostru”, spune primarul Oleksandr Markușin, potrivit Reuters.

Primarul suburbiei Irpin din Kiev a anunțat pe Telegram că Trudeau a făcut o vizită neanunțată în orașul său, care a fost temporar ținut de trupele rusești.

Premierul canadian Justin Trudeau a făcut o vizită surpriză în Irpin, Ucraina. Foto: UNIAN
Premierul canadian Justin Trudeau a făcut o vizită surpriză în Irpin, Ucraina. Foto: UNIAN

„Tocmai am avut onoarea să mă întâlnesc cu premierul Canadei, Justin Trudeau, care a venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toată grozăvia pe care ocupanții ruși au provocat-o orașului nostru”, a declarat Oleksandr Markushyn, scrie Reuters, citată de Mediafax.

Justin Trudeau ar urma să se întâlnească duminică în Ucraina cu președintele Volodimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

„Premierul se află în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma sprijinul de neclintit al Canadei pentru poporul ucrainean”, a declarat Cameron Ahmad, directorul de comunicare al lui Trudeau.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri