FOTO. YouTube a crezut că incendiul de la Notre Dame e fake news și l-a confundat cu 9/11

Data actualizării: Data publicării:
incendiu notre dame paris 3

Când breaking news-ul despre incendiul de la Catedrala Notre Dame a început să se răspândească pe internet, luni seara, robotul de inteligență artificială al YouTube a marcat incidentul drept „fake news”, scrie BuzzFeed.

 

Este ușor de înțeles de ce acest lucru s-a întâmplat. Nimic nu prevestea această tragedie și distrugerea unui simbol al Parisului. Știrea despre incendiul devastator a luat planeta prin surprindere și greu ne-am revenit cu toții din șocul pe care l-am avut privind imaginile cu flăcările imense și norul de fum gros care se ridicau la cer. Turla și acoperișul catedralei s-au frânt ca bețele de chibrituri, iar pompierii au fost depășiți de situație.

Pare o glumă prostă breaking news-ul de luni seara și exact așa l-a perceput și YouTube, care testează și o nouă funcționalitate. Aceasta oferă linkuri relevante spre conținut documentat la video-urile considerate fake news.

Astfel, imaginile live de la fața locului ale France 24, NBC sau CBSN au fost marcate drept știri false. Și pentru că imaginile din Paris seamănă izbitor cu o altă tragedie care a șocat o lume - incendiul și prăbușirea Turnurilor Gemene din New York, în urma unui atac terorist - YouTube le-a oferit utilizatorilor un link care îi redirecționează spre site-ul Encyclopedia Britannica,  spre informații relevante despre 9/11.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri