Fotografia zilei: Soțul premierului luxemburghez, alături de primele-doamne

Data actualizării: Data publicării:
yd-20170524-bruksel-72-ee-esler
Foto: tccb.gov.tr

O fotografie de la summitul NATO care a avut loc zilele acestea a devenit virală pe rețele de socializare.

yd-20170524-bruksel-72-ee-esler
Foto: tccb.gov.tr

În fotografie apar (primul rând) Brigitte Macron - prima doamnă a Franței, Emine Erdogan - prima doamnă a Turciei, Melania Trump - prima doamnă a SUA, Regina Mathilde a Belgiei, Ingrid Schulerud - partenera secretarului general al NATO Jens Stoltenberg, Desislava Radeva - partenera președintelui Bulgariei, Amelie Derbaudrenghien - partenera premierului Belgiei, (al doilea rând) Gauthier Destenay - soțul premierului din Luxemburg, Mojca Stropnik - partenera premierului din Slovenia și Thora Margret Baldvinsdottir - prima doamnă a Islandei.

Fotografia "de familie" a fost făcută la castelul regal din Bruxelles, în Belgia, în urmă cu o zi.

Gauthier Destenay este un arhitect belgian, care s-a căsătorit în 2015 cu Xavier Bettel , actualul premier al Luxemburgului. Bettel a devenit primul lider gay din Uniunea Europeană căsătorit cu acte în regulă. Nunta a avut loc în cadrul unei ceremonii restrânse, la doar câteva luni după ce Luxemburg a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex.

 

Xavier Bettel a devenit astfel primul prim-ministru homosexual din istoria Luxemburgului, în 2013, după o campanie în care orientarea sa sexuală nu a fost niciun secret și niciun un subiect de dezbatere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri