Sari la conținut

FOTO&VIDEO. Regina, sărbătorită în Marea Britanie. Prințul George a eclipsat spectacolul

Prințul George, în brațele bonei, înainte de paradă ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Regina Elisabeta a II-a a participat pentru a 63-a oară la parada cavaleriei Gărzii Regale, un record pentru monarhia britanică. Ca de fiecare dată, suverana şi prinţul consort au plecat împreună într-o caleaşcă de la palatul Buckingham spre locul de desfăşurare al defilării, urmaţi de un alai format din cei mai importanţi membri ai familiei regale. Printre aceştia s-a numărat şi ducesa de Cambridge, la prima apariţie publică după naşterea fiicei sale, Charlotte.

 ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

A urmat apoi exerciţiul multicolor al soldaţilor şi fanfarei sub privirile a mii de britanici şi turişti.

Prințul Charles, prințul William și prințesa Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a, au venit călare la ceremonie ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Prințul Harry ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Parada, cunoscută drept Trooping the Colour, are o tradiţie de peste 250 de ani şi îşi are originile în pregătirile dinaintea bătăliilor. Este organizată an de an la începutul lunii iunie când vremea permite organizarea de astfel de evenimente în aer liber.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Ceremoniile dedicate zilei oficiale a reginei se încheie la Palatul Buckingham.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Suverana, ducele de Edinburgh, fiii lor şi familiile acestora ies la balcon pentru a saluta mulţimea, în timp ce pe deasupra Londrei trec în formaţii aparate de zbor ale aviaţiei regale.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Pentru prima dată, la aceste evenimente a asistat şi prinţul George, vizibil fascinat de avioanele care au survolat Palatul Buckingham. Fiul ducilor de Cambridge a purtat acelaşi costum pe care l-a îmbrăcat tatăl său la parada din 1984.

Spectacolul aerian a fost scurtat, totuşi, din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Aniversarea reginei a fost pe 21 aprilie, când Elisabeta a II-a împlinit 89 de ani.  

Pe aceeași temă