Francois Hollande dă de înțeles că sprijină aderarea României la Schengen

Data actualizării: Data publicării:
160913_hollande_iohannis_15_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Preşedintele francez dă de înţeles că ţara sa ar putea susţine aderarea României la spaţiul Schengen, în ceea ce privește aeroporturile. Francois Hollande, care se află într-o vizită de stat la Bucureşti, a lăudat eforturile de securitate ale României, dar a amintit de problema romilor care au creat probleme în ţara sa.

160913_hollande_iohannis_15_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Dacă am trage o concluzie despre cum s-a comportat România în criza migrației, cu toată modestia trebuie să spunem că România a făcut față acestei situații. Acest lucru arată că România știe foarte bine cum să apere granițe UE”, a spus Klaus Iohannis.

„Discuţiile trebuie purtate pentru a vedea cum aduc aeroporturile românești o contribuţie în spaţiul Schengen prin eficacitatea lor”, a spus Francois Hollande.

Președintele francez a subiniat că atât Franța, cât și România sunt au ca prioritate protejarea europenilor, care „trece prin protejarea frontierelor".

În chestiunea Schengen, România e sprijinită de Franţa (...) România acţionează ca un membru de facto al Spaţiului Schengen. În acest sens, e în beneficiul UE ca România să vină cu expertiza ei în acest spaţiu. Evident că din motive practice acest lucru nu se poate realiza probabil dintr-o dată şi, aşa cum a spus şi preşedintele Hollande, trebuie să facem demersurile la Bruxelles pentru a beneficia toată lumea de securitatea aeroporturilor româneşti”, a spus șeful statului român.

Pe de altă parte, omologul său francez a amintit de problema romilor din Hexagon.

„Împreună cu preşedintele Iohannis am abordat și chestiunea romilor, care acum câţiva ani a avut consecinţe politice in Franţa. Din 2012 încoace s-au găsit răspunsuri şi de o parte şi de alta”, a spus, pe de altă parte, Francois Hollande.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri